OtoPolska.com

Bog nie istnieje

Teraz jest 9 wrz 2010, o 02:59

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronÄ™ 1, 2  NastÄ™pna strona
Autor Wiadomość
 Temat: Kler wpycha siÄ™ wszÄ™dzie.
PostNapisane: 11 cze 2008, o 20:48 
Administrator

"Czternastolatce odmówiono prawa do aborcji. Mimo że dopuszcza to ustawa. Całą historię opisała sobotnia "Gazeta Wyborcza'', pokazując peregrynacje dziewczynki i jej matki oraz "idących za nimi krok w krok'' księży i działaczek z organizacji obrońców życia."

...kolejna paranoja.Kiedy w Polsce będzie normalnie? Odpowiedź jest prosta, wtedy kiedy cały kler przestanie wreszcie pchać te swoje nawiedzone łby wszędzie gdzie tylko popadnie.
Co ich obchodziła ta dziewczynka jak i reszta ludzi? W tatusiowanie i mamusiowanie się bawią? Każdy ma prawo decydować o sobie a w przypadku niepełnoletności od tego są rodzice! Tak tak wszystko pięknie ładnie a później ta chora mafia już sobie policzy pieniążki za chrzest, komunie itp.

Po raz kolejny napisze i tylko normalni to zrozumieją : cały kler wraz z B16 na czele to największa mafia na świecie.
Ich motto to "Wciskanie historyjek o bogu, jezusie, maryji dziewicy itp. a następnie pobieranie haraczu od ciemnego ludu który bezmyślnie te historyjki "łyka" "

Temat: Re: Kler wpycha siÄ™ wszÄ™dzie.
PostNapisane: 14 sie 2008, o 19:22 

ciekawe czy tacy ludzie jak autor tej wypowiedzi mieliby takie samo zdanie gdyby to oni byli na miejscu tego dziecka które zostanie poddane aborcji, ludzie zastanówcie sie co wy wygadujecie aborcja to zabójstwo i to bardzo okrutne, takie dziecko juz czuje ból a a w czasie aborcji rozrywa sie je, lub usówa w inny bolesny sposób, w cywilizowanym kraju powinno sie to karac taj jak najgorsze przestempstwa a nie na to pozwalac

PostNapisane: 15 sie 2008, o 01:44 
Administrator

"...aborcja to zabójstwo i to bardzo okrutne"

A co powiesz na sytuacje w której dziewczyna czy dorosła kobieta zostaje np. brutalnie zgwałcona?
SÄ… 2 opcje :

W takich przypadkach jest ok i można poddać się aborcji... i wtedy to juz nie bedzie zabójstwo bardzo okrutne?

lub

Ma się tym zupełnie nie przejmować i spokojnie urodzić dziecko? Cierpieć strasznie a później ujawnić prawde owemu dziecku, że zostało stworzone przez gwałciciela? I cała ta tragedia ma zaistnieć tylko dlatego bo kościół sobie tak wymyślił, że aborcja to wymysł szatana i jeśli tego dokona to pójdzie do piekła się smażyć?

Wracając do głównego tematu o sprawach aborcji powinna decydować osoba poszkodowana jeśli jest pełnoletnia w przeciwnym przypadku rodzice.
Księża powinni siedzieć w kościołach i opowiadać ludziom historie o czarnoksiężniku z krainy Oz a nie wpychać się tam gdzie nie powinni.

PostNapisane: 17 sie 2008, o 21:09 

przez to że że jakaś dziewczyna została zgwałcona ma zginąć niewinne nienarodzone dziecko i to w tak okropny sposób, zastanów się co mówisz, aborcja to zabójstwo i nic tego nie zmieni a wszyscy zwolennicy aborcji mają chyba problemy z głowami nazywając w ten sposób bestialskie zabójstwo, równie dobrze można podejść do kogoś z nożem albo pistoletem i go zabić, na jedno wychodzi

PostNapisane: 19 sie 2008, o 15:29 
Administrator

Jest olbrzymia różnica pomiędzy podejściem do kogoś na ulicy i zabicia go np. nożem a usunięciem płodu które nie ma jeszcze ukształtowanego ciała.

Czy według ciebie lepiej żeby taka zgwałcona kobieta wychowywała niechciane dziecko lub oddała je do domu dziecka? Ani matka ani dziecko nie miały by wesołego życia a to tylko przez to,że tak ustalił kościół ?

PostNapisane: 23 mar 2009, o 00:35 

gdy slysze KLER i organizacje z nim zwiazane zawsze rownam to do slowa MAFIA,dopoki te parszywe hieny rzadza swiatem musimy sie z tym pogodzic a to dzieki niestety wlasnie tak ciemnym luziom jak te panie,ktore to co uslyszlysza w kosciele przenosz ana forum-o nich moge powiedziec tyle ze sa proste i wlasnie wsrod tych zacofanych prostakow ich miejsce,lepiej niech tu niedyskutuja

PostNapisane: 11 kwi 2009, o 09:49 

Czy według was to że kościół sprzeciwia się zabójstwu jest złe? Według was można zabijać niewinne, nienarodzone dzieci? Aborcja to tylko inna nazwa wyjątkowo nieludzkiego morderstwa, po to aby uciszyć sumienie. A co jeśli to wasze matki chciały by was usunąć, gdybyście byli na miejscu tych zabitych dzieci, to mogło spotkać każdego z nas, czemu przez ludzką słabość mają cierpieć niewinni. Poza tym istnieje coś takiego jak instynkt macierzyński i jeżeli jakaś kobieta urodzi dziecko to darzy je wielką miłością.

PostNapisane: 25 cze 2009, o 22:50 

Wolałbyś być dzieckiem z gwałtu, czy też zostać zabitym?
Jestem niewierzący, ale dla mnie, dopóki nie będzie(a nie będzie!) odpowiedzi na pytanie, co jest człowiekiem, a co nie, wolę posługiwać się kryterium pełnego materiału genetycznego, niż "odpowiednio wykształconym mózgiem" czy "mi to przypomina rączkę lub nóżkę"...
A urodzonego dziecka w wypadku gwałtu przecież nie trzeba wcale wychowywać samemu. Dodatkowo, obciążyłbym gwałciciela ciężką robotą(kamieniołomy?) w ramach odrobienia wszelkich strat(niemożność pracy w ciąży, chociażby) jakich doznała ofiara, z DUŻĄ nawiązką na "pokrycie"(może niefortunnie i przedmiotowo, ale inaczej się niestety fizycznie nie da) strat psychicznych ofiary. I jeszcze głód, chłosta, a na koniec porządny wpier... i kastracja. Na śmierć za mało zrobił, a utrzymywanie z pieniędzy podatników, ogrzewanie, siłownia, TV, ciepłe posiłki, zakwaterowanie... Dla mnie to bzdura;)
Edit: A matki to ty w to nie mieszaj, bo siejesz propagandę i chwyty psychologiczne w tym momencie. A co do księdza to jego zachowanie dyplomatycznie przemilczę, bo nie chce mi się wałkować na 5 forach tego samego tematu;)

PostNapisane: 24 lip 2009, o 18:15 

Zabójstwo ? no tak zaponiałem ach wy katolicy;p ktures tam przykazanie :NIE ZABIJAJ xd

PostNapisane: 2 gru 2009, o 22:50 

Jeśli mam być z Wami szczery to moim zdaniem każdy ma prawo sam decydować o własnym życiu.
Jak byłem młodszy to chodziłem do kościoła , komunie swieta mialem i bierzmowanie. Tylko zawsze mnie cos zastanawialo i cos mi sie nie zgadzalo jesli chodzi o ten Kosciol i tę wiare. Jako młody chlopak czytalem wiele ksiazek o o religiach , Pismo święte , Biblie i wiele innych. Skoro Bóg kazdego kocha i nie pozwoli by nam sie stala krzywda. Pomoze kazdemu choremu i biednemu ?

Skoro tak wszyscy wspanialomyslnie prawią takie kazania takie madrosci to dlaczego widze prawie same zle wiadomosci w TV i na Onecie ??. Dlaczego slysze i widze jak duzo ludzi ginie ? Dlaczego zabijaja innych i gwalca niewinne kobiety i dzieci ? No ja sie was do cholery pytam zasrani katolicy?! Gdzie ten wasz wspanialomyslny pseudo BÓG!!!!.

Jesli chcecie wyciagac jakies gowna z bibli i pisma to darujcie sobie bo znam to na pamiec i jest to fajna bajka dla doroslych ... Ja przestalem chodzic do kosciola i wierzyc w Boga jak widzialem ,ze ksiadz marudzi ze coraz mniej ludzi ,ze mniej ludzi pieniadze daje ze sa skapi itd. No sorry kosciol nie ma prawa wymagac odem nie pieniedzy skoro ponoc jest to siedziba w ktorej rozmawiamy z Bogiem.

Niestety tutaj kolejna teza jest sprzeczna z inna. W pismach i biblii pisze, ze Bog jest wszedzie w kazdym miejscu nawet wsrod nas . Wiec po co chodzic do kosciola ?? Skoro mozemy z bogiem nawet w wlasnym domu porozmawiac.? Ja na szczescie zorientowalem sie, ze to wszystko jest piekna sciema.

Jeszcze jeden mocny argument, ktory przeczy tym posranym pismom :) . Tym argumentem jest INKWIZYCJA w czasach sredniowiecza. Jakim prawem duchowni mieli prawo zabijac skoro w Dekalogu waszym super REGULAMINKU DUCHOWYM jest napisane NIE ZABIJAC ???. No prosze mi to wyjasnic ;) .

Kobieta i ta dziewczynka 14letnia maja prawo do aborcji jak najbardziej! juz tymbardziej kobieta zgwalcona!! Ona nie chciala tego dziecka wiec wine za zabojstwo dziecka ponosi gwalciciel bo to on je splodzil ! Mistyk jestes nawiedzonym psycholem z wiary chrzescijanskiej. Masz pecha ja znam wszystkie wasze magiczne ksiegi i wiele rzeczy jest sprzecznych... Biblia ma byc porzadkiem i zbiorem zasad a jest burdelem!.

Dziekuje za uwage i pozdrawiam.

P.S: Duchowni niech spieprzaja do kosciola tam gdzie ich miejsce.

WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronÄ™ 1, 2  NastÄ™pna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości