OtoPolska.com

Bog nie istnieje

Teraz jest 9 wrz 2010, o 02:30

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 23 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2, 3  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
 Temat: B贸g nie istnieje
PostNapisane: 27 kwi 2008, o 17:08 
Administrator

Do艂膮czy艂(a): 31 mar 2008, o 22:45
Ludzie po艣wi臋caj膮 si臋 , cierpi膮 i umieraj膮 w imi臋 boga. Czy偶 takie post臋powanie nie jest absurdalne? Czy wiara w co艣 co definitywnie nie istnieje nie jest 艣mieszna??
Czy zdajecie sobie spraw臋, 偶e wierz膮c w boga wierzycie r贸wnie偶 w magie ( czary mary hokus pokus ) ?
Bo niby czym nazwiecie stworzenie cz艂owieka z prochu , zmartwychwstanie Jezusa, plagi egipskie czy rozst膮pienie si臋 Morza Czerwonego podczas ucieczki 呕yd贸w przed wojskami faraona ? Mo偶na zrozumie膰, 偶e w dawnych czasach wierzono w takie bzdury.
Czasy si臋 zmieni艂y, kiedy艣 prymitywni ludzie my艣leli, 偶e b艂yskawice , grzmoty to gniew bo偶y kto dzisiaj tak uwa偶a? Ka偶da religia, ka偶dy b贸g zosta艂 wymy艣lony przez cz艂owieka .Czy tak trudno to zrozumie膰?

Wiele os贸b poprosi o dow贸d na nieistnienie boga. Napisze, 偶e dowodem na nieistnienie boga jest brak dowodu na jego istnienie. Ja natomiast poprosz臋 o dow贸d na nieistnienie krasnali , troli itp. W tym momencie tacy m膮drzy ju偶 nie jeste艣cie bo dowodu takiego mi nie przedstawicie wi臋c owe stworzenia istniej膮.
Oczywi艣cie przyk艂ad krasnali i troli to lekka ironia aby ukaza膰, 偶e b贸g ,magia oraz wymienione chwile wcze艣niej krasnale i trole to totalna bzdura!! Ci臋偶ko to napisa膰 jednak tylko inteligentne osoby potrafi膮 to zrozumie膰.

Cz艂owiek w Polsce i nie tylko od dnia pocz臋cia ma wpajane do g艂owy, 偶e katolicyzm to jedyna w艂a艣ciwa religia. 鈥瀂muszany鈥 jest do chrztu , komunii , bierzmowania 艣lubu i pogrzebu. Napisa艂em s艂owo ZMUSZANY w cudzys艂owie poniewa偶 niestety ale w Polsce tak ju偶 jest, 偶e cz艂owiek przeciwstawiaj膮cy si臋 sakramentom 艣wi臋tym ju偶 nie pisz膮c o braku wiary lub co najgorsze wierze ale w inna religie jest najcz臋艣ciej 鈥瀢ytykany鈥 palcami przez rodzin臋 i spo艂ecze艅stwo. Przez ko艣ci贸艂 nazywany jest my艣l膮c膮 inaczej zab艂膮kan膮 owieczk膮. Aby to skomentowa膰 nale偶y wr贸ci膰 do pocz膮tku tego artyku艂u i nast臋pnie stwierdzi膰, 偶e 鈥瀦ab艂膮kanymi owieczkami , inaczej my艣l膮cymi鈥 s膮 katolicy.

Powracaj膮c do kwestii ko艣cio艂a trzeba powiedzie膰 szczerze, 偶e jest to jedna z najwi臋kszych mafii na 艣wiecie. Og艂upiaj膮 ludzi bzdurami o bogu i na koniec pobieraj膮 haracz.
Wielu z was tego nie rozumie bo pod 偶adnym pozorem nie wolno nic z艂ego m贸wi膰 o wierze , ko艣ciele itp. Jednak przejrzyjcie na oczy , ko艣ci贸艂= wielki przekr臋t . Jestem pewien, 偶e ko艣ci贸艂 skrywa takie tajemnice, 偶e w momencie ich ujawnienia wszystko by si臋 wyja艣ni艂o.

Mam nadzieje, i偶 kiedy艣 to nast膮pi a 艣wiat zrozumie, 偶e religia to jeden wielki element maszyny do og艂upiania ludzi i 艣ci膮gania od nich pieni臋dzy.

Temat: Re: B贸g nie istnieje
PostNapisane: 11 sie 2008, o 18:27 

Do艂膮czy艂(a): 11 sie 2008, o 18:05
to oszukiwanie ludzi, nie wygaduj takich bzdur i b贸j si茅 Boga, szkoda mi takich ludzi jak ty

PostNapisane: 13 sie 2008, o 11:03 

Do艂膮czy艂(a): 13 sie 2008, o 10:51
Dokladnie, niezle bzdury. Powiedz mi jaki jest sens zycia bez Boga? To jest oczywiste, ze on istnieje. Gdyby bylo inaczej nie bylo by ciebie, mnie i wszytkiego innego na swiecie. Zobacz na otaczajacy nas swiat, wez w reke kwiatka i powiedz czy to jest przypadek ze on tak wyglada i pachnie? To nasz kochany stworca dal nam to wszystko abysmy sie cieszyli zyciem.

Jestes chory najezdzajac na kosciol i piszac ze to mafia. Ksieza to dobrzy ludzie pomagajacy innym na kazdym kroku bez nalogow bez zadnej skazy jaka zeslal na ten swiat lucyfer. Skladka na tace jest dobrowolna i oni nikogo nie zmuszaja do dawania pieniedzy. Po za tym pieniadze w wiekszosci przeznaczane sa na szczytne cele.

Wy ateisci jestescie zrodlem zla. Opowiadacie glupoty nie majac zadnych dowodow!

PostNapisane: 13 sie 2008, o 11:56 

Do艂膮czy艂(a): 13 sie 2008, o 11:35
B贸g istnieje, tylko nie w takiej formie jak go przedstawia ko艣ci贸艂. B贸g jest w nas i tam jest jego miejsce, bo On jest mi艂o艣ci膮 i przez Niego mamy rozsiewa膰 wok贸艂 mi艂o艣膰!! Nie potrzeba szuka膰 mi艂o艣ci na innych kontynentach, wystarczy j膮 mie膰 w sobie i wok贸艂 siebie, a wszystko b臋dzie OK!! R贸偶nie ludzie nazywaj膮 Boga, ale dla mnie On jest duchem niesko艅czenie doskona艂ym inni mog膮 go nazywa膰 Energi膮 itp. Jemu ko艣ci贸艂 jako dobro materialne nie jest potrzebny-Jemu jest potrzebna mi艂o艣膰 do wszelkiego stworzenia. Co z tego, 偶e Mu oddajemy pseudocze艣膰 w ko艣cio艂ach ociekaj膮cych z艂otem jak n.p. w Afryce codziennie tysi膮ce dzieci umiera z g艂odu. To im z mi艂o艣ci nale偶y pomaga膰, a nie budowa膰 nast臋pnych 艣wi膮ty艅, bo przecie偶 Kr贸lestwo Jego nie jest z tego 艣wiata to po co mu budowa膰 pa艂ace na tym 艣wiecie? Moim zdaniem nasz b艂膮d polega na tym, 偶e ko艣ci贸艂 i kler chcemy uto偶samia膰 z Bogiem.
Pozdrawiam i mi艂ego dnia 偶ycz臋...

PostNapisane: 14 sie 2008, o 19:29 

Do艂膮czy艂(a): 11 sie 2008, o 18:05
masz troche racji, kler czasami troche za bardzo skupia sie na dobrach materialnych ale mimo wszystko pomaga wyznawac Boga

PostNapisane: 15 sie 2008, o 15:22 

Do艂膮czy艂(a): 15 sie 2008, o 15:14
czy wiecie kto jest najwi臋szym zbrodnierzem na ziemi ;B脫G; Tak przez ten sw贸 potop wybi艂 wszystkich zostawi艂 tylko noego i jego rodzine zabi艂 dobrych i z艂ch a wiara m贸wi nie zabijaj Ten to mia艂 mistrza leprzy niz hitler i stalin i jak si臋 do niego modil膰 po co i tak nie ma na nic wp艂ywu

PostNapisane: 16 sie 2008, o 15:11 
Administrator

Do艂膮czy艂(a): 31 mar 2008, o 22:45
Cytuj:
czy wiecie kto jest najwi臋szym zbrodnierzem na ziemi ;B脫G; Tak przez ten sw贸 potop wybi艂 wszystkich zostawi艂 tylko noego i jego rodzine zabi艂 dobrych i z艂ch a wiara m贸wi nie zabijaj Ten to mia艂 mistrza leprzy niz hitler i stalin i jak si臋 do niego modil膰 po co i tak nie ma na nic wp艂ywu

Dok艂adnie.
Dodam jeszcze od siebie :

"...jego krwi膮 mazali odrzwia swoich dom贸w.

W t臋 noc Paschy, czyli Przej艣cia przeszed艂 anio艂 Bo偶y przez ca艂膮 ziemi臋 egipsk膮 i w ka偶dym domu porazi艂 艣mierci膮 wszystko, co pierworodne poczynaj膮c od ludzi a偶 do zwierz膮t. Tylko te domy, kt贸rych drzwi by艂y pomazane krwi膮 baranka, omija艂 anio艂 艣mierci. W tych domach nikt nie umar艂."

Katolicy! czy wy nie rozumiecie tego, 偶e sami sobie zaprzeczacie tymi bredniami o bogu?

Z jednej strony wasz wymy艣lony b贸g jest wszechmog膮cy, lito艣ciwy, mi艂osierny a z drugiej zabija niewinnych ludzi!! To w ko艅cu jaki on jest?

Ahh... naprawd臋 szkoda mi was modlicie si臋 do powietrza i my艣licie, 偶e kto艣 tam was s艂ucha i dzi臋ki temu b臋dziecie mie膰 偶ycie wieczne itp.

Temat: Kto jest z艂y
PostNapisane: 17 sie 2008, o 10:27 

Do艂膮czy艂(a): 15 sie 2008, o 15:14
kto艣 tu nazwa艂 ateist贸w nosicielami z艂a itp przetocz臋 troch臋 historii .Mieszko 1 sprowadzi艂 krzy偶ak贸w do polski aby nawracali ludzi na wiar臋 w jaki spos贸b to robili ka偶dy to wie ten kto si臋 nie ochrzci艂by艂 by艂 mordowany dzieci brali za n贸偶ki i walili o 艣cian臋 w imi臋 chrystusa.Wyprawy krzy偶owe na czym polega艂y mordowanie tych kt贸rzy nie chc膮 przej艣膰 na chrze艣cijanizm tysi膮ce kobiet zosta艂y 偶ywcem spalonych na stosie przez inkwizycje starczy? mog臋 przyk艂ad贸w poda膰 mn贸stwo s膮dz膮 zbrodniarzy wojennych a ko艣ci贸艂 pozostaje bezkarny on wyrz膮dzi艂 wi臋cej z艂a niz dobrego ile wojen by艂o na tle religijnym ilu ludzi straci艂o 偶ycie za wiar臋 a kto艣 twierdzi ze atei艣ci to 偶li to 艣mieszne ale 偶aden ateista nie zabi艂 cz艂owieka wierz膮cego dlatego 偶e ma inne pogl膮dy kto tu jest z艂y czy kto艣 mi odpowie pos艂uguj膮c si臋 logik膮 a nie wiar膮.

PostNapisane: 20 gru 2008, o 20:25 

Do艂膮czy艂(a): 20 gru 2008, o 19:33
Justys napisa艂(a):
Dokladnie, niezle bzdury. Powiedz mi jaki jest sens zycia bez Boga? To jest oczywiste, ze on istnieje. Gdyby bylo inaczej nie bylo by ciebie, mnie i wszytkiego innego na swiecie. Zobacz na otaczajacy nas swiat, wez w reke kwiatka i powiedz czy to jest przypadek ze on tak wyglada i pachnie? To nasz kochany stworca dal nam to wszystko abysmy sie cieszyli zyciem.

Jestes chory najezdzajac na kosciol i piszac ze to mafia. Ksieza to dobrzy ludzie pomagajacy innym na kazdym kroku bez nalogow bez zadnej skazy jaka zeslal na ten swiat lucyfer. Skladka na tace jest dobrowolna i oni nikogo nie zmuszaja do dawania pieniedzy. Po za tym pieniadze w wiekszosci przeznaczane sa na szczytne cele.

Wy ateisci jestescie zrodlem zla. Opowiadacie glupoty nie majac zadnych dowodow!

1. Ja tam s膮dz臋 偶e to 艣wiat jest od zawsze i to cz艂owiek stworzy艂 boga, by 偶y艂o mu si臋 mniej samotnie, a nie na odwr贸t.
2. Ksi臋偶a to dobrzy ludzie...m贸j (drugi) ksi膮dz/katecheta na nas wrzeszczy a pierwszego zwolnili ze szko艂y bo mia艂 zarzuty o pedofili臋
3. Sk艂adka na tac臋 jest dobrowolna... ale o 艣lubach, pogrzebach itp. ju偶 nie艂aska by艂o wspomnie膰? Psu艂o by ca艂y argument?
4. Szczytne cele... kiedy艣 jak b臋dzie ciep艂o to zrobi臋 zdj臋cie plebani i samochodu jakim si臋 miejscowy ksi膮dz wozi:P
5. Atei艣ci to z艂o! Ot贸偶 to! Nikczemnicy robili krucjaty, odpusty, inkwizycje itp. Teraz wprawdzie ju偶 tego nie ma ale to dlatego 偶e 艣wiat si臋 ucywilizowa艂. Atei艣ci stworzyli te偶 maszyn臋 do wyci膮gania kasy od emeryt贸w zwan膮... no zgadnij :D kontrolowan膮 przez pewnego biznesmena z Torunia :D
Jakie艣 sensowne kontrargumenty?

PostNapisane: 5 sty 2009, o 12:54 

Do艂膮czy艂(a): 5 sty 2009, o 12:49
Bog heh samo w sobie mnie to smieszy dla mnie ludzie uczeszczajacy do kosciola tz "katolicy" sa delikatnie mowiac malo inteligetni .. Bog nie wiem kto i kiedy to wymyslil ale jestem ateista i dobrze mi z tym! boga nie bylo i byc nie bedzie i powinni oglosic pisanie "Bog" z malej literki przynajmniej dla mnie nie ma to zadnego znaczenia a z kazdym tym pojebanym dziem nienawidze go jeszcze bardziej pozdro dla Admina zawsze szukalem czego艣 w tym stylu tj"forum" wielkie elo jct nr gadacza 4001935

Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 23 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2, 3  Nast臋pna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto przegl膮da forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zalogowanych u偶ytkownik贸w i 3 go艣ci

Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do: