OtoPolska.com

Bog nie istnieje

Teraz jest 9 wrz 2010, o 02:28

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Temat: kim jestem
PostNapisane: 21 wrz 2008, o 22:47 

jestem ateistą a pewien katolik mi powiedział że jak się urodziłem w rodzinie katolickiej to powinienem być katolikiem a jak bym się urodził w stajni to co bym był koniem

Temat: Re: kim jestem
PostNapisane: 25 wrz 2008, o 19:59 

to że się urodziłeś w katolickiej rodzinie dało ci szanse na godne życie a ty jej nie chcesz wykorzystać, więc nic dziwnego że ten katolik ci się dziwił, gdybyś zrozumiał naszą wiarę zrozumiałbyś też jego

PostNapisane: 20 gru 2008, o 20:38 

mistyk napisał(a):
to że się urodziłeś w katolickiej rodzinie dało ci szanse na godne życie a ty jej nie chcesz wykorzystać, więc nic dziwnego że ten katolik ci się dziwił, gdybyś zrozumiał naszą wiarę zrozumiałbyś też jego

Co ma religia do poziomu życia? Pracujesz to masz kasę i godne życie. Możesz Pracować, wierzyć i mieć kasę i godne życie. A możesz też całe życie obijać się, modląc się do powietrza i nie mieć nic... gdzie tu logika?

PostNapisane: 24 sty 2009, o 17:00 

Cytuj:
jestem ateistą a pewien katolik mi powiedział że jak się urodziłem w rodzinie katolickiej to powinienem być katolikiem a jak bym się urodził w stajni to co bym był koniem

Ok, lobor. Przeczytałem kilka twoich tekstów. Nie jestem specjalistą od poprawnej polszczyzny, ale twój tekst powinien wyglądać mniej więcej tak:

Cytuj:
Jestem ateistą, a pewien katolik powiedział mi , że skoro urodziłem się w rodzinie katolickiej to powinienem być katolikiem. A gdybym urodził się w stajni, to co? Byłbym koniem?

Skoro już omówiłem formę, przejdźmy do treści. Zgadzam się z nią - czy dziecko pary komunistów jest od chwili narodzin komunistą? Nie, to otoczenie je kształtuje. Przykład z koniem - mocniejszy i dosadniejszy. :)

WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość