OtoPolska.com

Bog nie istnieje

Teraz jest 9 wrz 2010, o 02:58

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Temat: Jezus Chrystus miaÅ‚ syna z MariÄ… MagdalenÄ…
PostNapisane: 25 sie 2008, o 15:24 
Administrator

Jezus Chrystus miał syna z Marią Magdaleną i wszyscy troje zostali pochowani w Jerozolimie – tak wynika z kontrowersyjnego dokumentu "Zaginiony grób Jezusa" izraelskiego reżysera Simchy Jacobovici. Wyprodukował go James Cameron, twórca "Titanica". Autorzy dokumentu powołują się na odkrycia archeologiczne, wybitni archeolodzy protestują.

Program, z którego wynika to, że Jezus miał z Marią Magdaleną syna: Judę. Zdaniem Camerona, badania i analiza DNA dowiodły, że odnalezione groby to rzeczywiście miejsce pochówku Jezusa i jego najbliższej rodziny. Na sarkofagach miały się znaleźć napisy z imionami Mateusza, Marii Magdaleny, Jezusa, Marii – matki Jezusa, Józefa – brata Jezusa i Judy, syna Chrystusa. Zgodnie z religią chrześcijańską, ciało Jezusa zostało pochowane w Bazylice Grobu Świętego w Jerozolimie.

Już wcześniej pojawiły się książki, z których wynikało, że Jezus był mężem Marii Magdaleny, i że mieli dzieci. Świadczy o tym książka Kod da Vinci.

Co o tym sÄ…dzicie?
Widziałem ten film i musze powiedzieć, że jeśli to jest prawda to jest to kolejny dowód na to, iż biblia to jeden wielki stek bzdur.

Temat: Re: Jezus Chrystus miaÅ‚ syna z MariÄ… MagdalenÄ…
PostNapisane: 7 mar 2009, o 21:48 

Hej!!!
A co z filmem " STYGMATY"?
Rowniez ukazuje co nieco na temat Kosciola, na temat papierow,ktore Kosciol ukryl, ktore mowily jak nalezy czcic Boga i w ktorych sprzeciwial sie calej administracji Kosciola oraz ksiezy!! :lol:

PostNapisane: 7 mar 2009, o 21:54 

Na potwierdzenie moich slow:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stigmata_(film)
Pozdrawiam

PostNapisane: 23 mar 2009, o 00:07 

dokladnie,jestem w trakcie czytania ksiazek na ten temat-pochlonelam juz tyle wiedzy,ze z pewnoscia wiem ze byl to tylko mit o jezusie,po to aby pozyskac jak najwiecej wiernych i td.ateraz juz wiedza wszyscy,ze tez po to(SZKODA,ZE KOSCIOL PODAZAL PO TRUPACH DO CELU)aby stworzyc najwieksze imperium biznesu i wladzy na swiecie-jednym slowem MAFIE!!!ludzie,opamietajcie sie-gdzie Wy chodzicie sie modlic i do czego-kogo????
ps;jestem zadowolona ze znalazlam taka strone :) :) pozdrawiam zdrowo myslacych i inteligentnych,ktorzy siegaja po tego typu lektury

PostNapisane: 25 cze 2009, o 23:05 

To, że Pismo jest pełne sprzeczności, a kościół pełen grzechu i dogmatów ku majątkowi, nie podlega większym wątpliwością(tak, zabijcie mnie);)
Natomiast książki pokroju Kodu Da Vinci czy "kontrowersyjne" dokumenty telewizyjne to nędzne i w większości głupie próby pokazania bardziej lub mniej przekłamanej "prawdy". Wszak rzetelna dokumentacja i nudne wywody, walenie cytatami na potwierdzenie słów, to się nie sprzeda. A kontrowersje tego typu to darmowa reklama i gwarancja dużej sprzedaży;)
Widząc jedną manipulację, nie dajmy zwieść się kolejnej;)

PostNapisane: 5 lip 2009, o 23:30 

Witam.
Ja wierzę w Pana Boga , Jezusa Chrystusa i pozostałych wszystkich Świętych i wszystko, co jest opisane, oraz opowidane przez zmarłych już i żyjących jeszcze ludzi.
Być może według Was jest to nieprawdą, ale ja bałabym się nawet tak pomyśleć.
Jaki sens miałoby wtedy nasze życie?
Człowiek żyje uczciwie i zgodnie ze swoją wiarą po to, aby po śmierci żyć w życiu wiecznym.
Każdy z Nas ma nadzieję, że po śmierci coś jest, że to nie koniec, bo straszne byłoby, gdyby okazało się, że to tak naprawdę już koniec wszystkiego, że człowiek umiera i nie ma już nic, nie ma myśli, nie ma wspomnień, nic nie czuje, a cała pogrążona w cierpieniu rodzina cierpi mając nadzieję, że zmarły jest nadal przy Nas, choć w rzeczywistości według niektórych to bez sensu, bo tej osoby już nie ma i nie będzie nigdy, że Ona Nas już nie pamięta, a My tak bardzo za Nią tęsknimy.
Osobiście nie doznałam nic , co mogłoby mnie poinformować faktycznie o życiu po śmierci, ale gdybym w nie nie wierzyła, to moje życie nie miałoby sensu tak jak i Wasze życie.
Dużo czytam na ten temat i wiem, że Coś jest, niewiem jak to nazwać, ale napewno jest to Coś Swiętego.
Musicie w to wierzyć, bo właśnie to jest celem Waszego życia.
Każdy z Was się modli, niektórzy ciągle, inni bardzo rzadko, ale każdy z Was po modlitwie czuje się spokojny i pewny, że Pan Bóg Was wysłucha, przynajmniej każdy z Was ma taką nadzieję, bo jeśli nie, to po co się modlicie?
Śmierci nie ma, tak zwana śmierć w naszym życiu to tylko przejście do wiecznego życia.
Umierając nawet nie zauważamy naszej fizycznej śmierci, bo tak naprawdę ona Nas nie dosięga, jest to tylko opuszczenie ciała.
Z góry patrzymy co się dalej z nami dzieje często nie dowierzając i nie nadążając za tym , bo to tak szybko się dzieje.
W momencie śmierci żal nam naszych bliskich, którzy szlochają nad nami ( Zmarłych to martwi, ponieważ Oni dopiero teraz są naprawdę szczęśliwi), ale żyjącym trudno to pojąć bo z doświadczenia wiem, że to bardzo trudne.
Po smierci mojej mamy miałam ogromny żal do Pana Boga, ogromne pretensje, moja złość i żal zamieniła się w niewierność i odrazę do życia poza światem i trwało to dość długo.
Dla Nas pozostałych żyjących jest to ciężkie przeżycie ( sama to przeżyłam, moja mama zmarła miesiąc temu i to bardzo boli ), ale teraz wiem, że śmierć to nie koniec.
Bardzo dużo czytałam na temat śmierci szukając faktów, które przekonają mnie na 100%, że niebo istnieje.
Może nie znalazłam konkretnych odpowiedzi, ale mnóstwo chistorii tysięcy ludzi wzbudziły we mnie nadzieję i sama wiara w Pana Boga daje mi siłę, aby dalej żyć, bo nie wolno Nam szukać konkretnych odpowiedzi na faktyczne życie pozagrobowe, , albowiem Ten zazna życia wiecznego, kto nie szuka, ale w nie wierzy.
Pozdrawiam.
dorcia151.

PostNapisane: 21 cze 2010, o 12:50 

hmmm czy religia nie została stworzona po to by człowiek w czyms nieokreslonym w czym wszegmogacym miał oparcie?? czy religia zostala po to stworzona, bo człowiek musi w cos wierzyc??? Nie jestem ateistka, mam w sobie hmm to ziarenko wiary Wierze w Boga ale nie jestem za obrzedowaniem jak to nam nakazuje kościół Potrafie z ta Boskościa porozmawiac wyzalić sie, ale czy musze co niedziele chodzic koscioła i wysłuchiwac kazania od dwulicowych ludzi (nie kazdy ksiadz jest taki niektórzy sa z powołania). To taki wstęp haha
a co do naszego pytania Uważam, ze tak Chrystus miał żonę i moze dzieci Nalezy zwrócic uwage na to ze w tamtych czasach bardzo zwracano uwage na tradycje, obrzedowość Mężczyzna w tamtych czasach po osiagnieciu pewnego wieku powinien zalozyc rodzine. Wiec nasowa sie mi taki wniosek ze to bardzo realne az wrecz prawdziwe
Jesli chodzi o nasz kosciól Zrobmy sobie przekruj jak sie prowadzil przez rozne pryzmaty roznych epok.... Uwazam ze wiele rzeczy Kościół utaił przed swoimi owieczkami O wielu rzeczach sie nie dowiemy Rozne informacje zostaly utajone bo nie było korzystne zmieniac cos(wiare) co zostalo przez jakis czas tak bardzo wpojone w ludzi Zostalo to zrobione z czystej wygody Nalezy na wiele spraw spojrzec z roznych punktów widzenia i nie popadac w skrajny dewotyz i slepa wiare Oczywiscie sa to moje przypuszczenia, ale skoro takie a nie inne pytania padly to chyba ziarenko prawdy w nich jest.....

PostNapisane: 21 cze 2010, o 12:59 

tu jeszcze raz ja wlasnie powyzszy post przedstawia - jesli chrystus miałby dziecko to co z nasza wiara??? co by z nia było??? (post dorcia 151 początek- przepraszam)
no wlasnie wiera moim zdaniem powinna byc pomocna ale to człowik powinien wierzyc przede wszystkim w siebie To i tak My dokonujemy w zyciu wyborów i to My ponosimy za te wybory odpowiedzialność

A tak szczerze to chciałabym aby to byla prawda BO wtedy to nasz kosciół musialby sie zmienic - zrealniec, ale to nie przejdzie hahaha
ja zawsze od dziecka uwazałam ze Chrystus jest istota normalna taka jak my bo chyba normalan powinna byc nasza wiara
Wierze bardzo ze COS jest Cos czówa nad nami, ale czy musze slepo wierzyc kaznodzieja hehe oni mi zycia wiecznego nie zapewnia mimo ile bym im na tace sypała hahha
przeczytajcie np; "Grzechy kardynalne" albo inne książki opisujace realne wydazenia pa pozdrawiam

WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość