OtoPolska.com

Bog nie istnieje

Teraz jest 9 wrz 2010, o 02:36

Wszystkie czasy w strefie UTC

Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Temat: pytanie
PostNapisane: 17 sie 2008, o 11:36 

Do艂膮czy艂(a): 15 sie 2008, o 15:14
kto艣 tu nazwa艂 ateist贸w nosicielami z艂a itp przetocz臋 troch臋 historii .Mieszko 1 sprowadzi艂 krzy偶ak贸w do polski aby nawracali ludzi na wiar臋 w jaki spos贸b to robili ka偶dy to wie ten kto si臋 nie ochrzci艂by艂 by艂 mordowany dzieci brali za n贸偶ki i walili o 艣cian臋 w imi臋 chrystusa.Wyprawy krzy偶owe na czym polega艂y mordowanie tych kt贸rzy nie chc膮 przej艣膰 na chrze艣cijanizm tysi膮ce kobiet zosta艂y 偶ywcem spalonych na stosie przez inkwizycje starczy? mog臋 przyk艂ad贸w poda膰 mn贸stwo s膮dz膮 zbrodniarzy wojennych a ko艣ci贸艂 pozostaje bezkarny on wyrz膮dzi艂 wi臋cej z艂a niz dobrego ile wojen by艂o na tle religijnym ilu ludzi straci艂o 偶ycie za wiar臋 a kto艣 twierdzi ze atei艣ci to 偶li to 艣mieszne ale 偶aden ateista nie zabi艂 cz艂owieka wierz膮cego dlatego 偶e ma inne pogl膮dy kto tu jest z艂y czy kto艣 mi odpowie pos艂uguj膮c si臋 logik膮 a nie wiar膮.

Temat: Re: pytanie
PostNapisane: 17 sie 2008, o 21:02 

Do艂膮czy艂(a): 11 sie 2008, o 18:05
to okres upadku ko艣cio艂a, to prawda, ale to przez ludzi i ich 偶膮dze, B贸g ingerowa艂 wtedy kiedy to by艂o konieczne

PostNapisane: 20 sie 2008, o 20:38 

Do艂膮czy艂(a): 15 sie 2008, o 15:14
Czy jak byli mordowani ludzie w jego imieniu nie potrzebna by艂a ingerencja on nigdy nie ingerowa艂 i nie b臋dzie ingerowa艂 bo go wog贸le nie ma czy kto艣 widzia艂 dzia艂lno艣膰 boga.Wierzycie bo to wam od dziecka wpajano rozum ludzki ma to do siebie 偶e czym cz臋艣ciej co艣 s艂szy i ma to wpajane to przyjmuje to za prawde.W膮pie czy znajdzie si臋 cz艂owiek kt贸ry nie mia艂 styczno艣ci z religj膮 uwierzy w boga.Po przeczytaniu bibli dojdzie do wniosku 偶e to s膮 bzdury tak jak ja kiedy j膮 przeczyta艂em a by艂em cz艂owiekiem wierz膮cym(czrzest,komunia ,艣lub ko艣cielny) Logiczne my艣lenie zmieni艂o moje pogl膮y a religia katolik膮 zabrania my艣e膰 logicznie co do wiary samo zw膮tpienie jest ci臋偶kim grzechem.Kazda osoba o du偶m ilorazie inteligenci patrzy sceptycznie na religie.Wystarczy p贸j艣膰 do ko艣cio艂a kogo zobaczymy ludzi starszych zacofanych i bez wykszte艂cenia. MY艢LE BO JESTEM A JAK JESTEM TO MY艢E mi艂ego dnia 偶ycze

PostNapisane: 24 sty 2009, o 16:52 

Do艂膮czy艂(a): 24 sty 2009, o 16:09
Cytuj:
Mieszko 1 sprowadzi艂 krzy偶ak贸w do polski

...

PostNapisane: 12 kwi 2010, o 10:07 

Do艂膮czy艂(a): 12 kwi 2010, o 09:35
Za Mieszka I nie istnia艂 jeszcze zakon. Widz臋 braki historyczne :)

Sprowadzi艂 ich Konrad Mazowiecki, kompletny idiota, gdy偶 wcze艣niej krzy偶acy zostali wygnani z W臋gier za pr贸b臋 zrobienia swojego prywatnego pa艅stwa.

PostNapisane: 15 sie 2010, o 00:45 

Do艂膮czy艂(a): 15 sie 2010, o 00:10
IDIOTA I B脫G
Kim Ty jeste艣 Panie Bo偶e?
"Bogiem bo inaczej nie mog臋"
Czy to prawda, 偶e jeste艣 wszyskim ?
"Jestem wi臋cej ni偶 wszyskim- Jestem ca艂o艣ci膮"

Panie czy widzia艂e艣 Rwande, Ba艂kany,
Warszaw臋 44, Auschwitz, Darfur,
Mordy na masow膮 skal臋, wieloryby,
Zup臋 z p艂etw rekina... M贸g艂bym tak...